Muur Van Mussert

Diposting pada

Bij de muur werden zes grote bijeenkomsten gehouden hagespraken waar maximaal per keer zo n 20 000 nsb ers bij aanwezig waren. In totaal zijn er 7 hagenpreken gegeven welke plaatsvonden op tweede pinksterdag.

Pin Op Ruines En Natuur Ruines And Nature

Van 1936 tot 1940 werd deze locatie door de nsb gebruikt voor zogenaamde hagespraken voor de eigen achterban.

Muur van mussert. Alleen dit weekend was het beladen erfgoed van binnen en buiten te bekijken. De muur van mussert in lunteren trok zaterdag tijdens de open monumentendagen veel publiek. Ook werd er een vlaggemast van 38 meter geplaatst.

De muur van mussert is in 1936 gebouwd en was onderdeel van het nationaal tehuis op de goudsberg in lunteren werd in dit jaar door de nsb een stuk land gekocht waar zij uiteindelijk partij bijeenkomsten zouden gaan houden. De muur van mussert representeert een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van de tweede wereldoorlog. De eigenaar daarvan wilde de muur slopen om plaats.

In de muur is een kamertje gemetseld waar mussert zijn brieven aan hitler schreef. De in 1938 gebouwde muur van mussert werd 150 meter lang en tien meter hoog. Muur van mussert 1930 hagespraken op de goudsberg.

De muur van mussert. Nsb leider anton mussert hield in de jaren 30 van de vorige eeuw vanaf de muur toespraken. Tien jaar geleden was de gemeente ede van plan de muur een monumentenstatus te geven maar na kritiek onder meer van oud verzetsleden zag men van het plan af.

En sinds die tijd staat een bijzonder stuk nederlands erfgoed te vervallen. Nu ligt het bouwwerk op het terrein van een camping. Er kwam ook een vlaggenmast bij van 38 meter lengte.

Cindy cloin 8 september. De muur van mussert. Deze werden meestal gehouden op tweede pinksterdag.

I n lunteren staat een bijzonder historisch monument te vervallen. The muur van mussert wall of mussert is all that remains of a rally ground with buildings and monuments planned by anton mussert and his national socialist movement in the netherlands nsb to house party meetings and hold national events to celebrate national socialist thought in the netherlands. Tijdens deze jaarlijkse partijbijeenkomsten bedoeld om de eenheid in de partij te versterken werden de nsb ers toegesproken door leiders als anton mussert en cornelis van geelkerken.

Als eigenaar staat in het kadaster het nationaal tehuis in utrecht vermeld. De duitsgezinde nationaal socialistische beweging nsb maakte vanaf 1 juni 1936 tweede pinksterdag gebruik van een in 1936 aangekocht terrein op de goudsberg voor het houden van de zogenaamde hagespraken. Centraal bouwwerk was de muur van mussert die in de jaren tussen 1936 en 1940 gebruikt werd voor beruchte hagespraken van de nsb.

Stichting erfgoed ede vroeg de wetenschapswinkel om opties voor toekomstige betekenissen te onderzoeken en nieuwe perspectieven te formuleren voor het omgaan met deze plek. De in 1938 gebouwde muur van mussert werd 150 meter lang en 10 meter hoog. Mussert schreef zijn brieven aan adolf hitler in een in de muur gemetseld kamertje.

Goudsberg Lunteren Vakanties Vakantie Ewijk

Dorpstraat Lunteren Oude Foto S Foto S

Hema Ede Huis Foto S Herinneringen

1980 1985 Veldhuizen Met Proosdijvijver Victoria Vesta Vijver Ede Foto Vijver Victoria

Pin Op Oude Binnenstad Van Rotterdam

Monument In Renesse Nav De 10 Vermoorde Verzetsmensen Foto S Foto Wereldoorlog

Apeldoorn Zwolscheweg Nederland Foto S Trein

Grintweg Bennekom Ede Foto S Oude Foto S

Pin Op Ede

25 10 1914 Duits Leger Palmt Brugse Huizen Van Britten In Oorlog Geschiedenis Leger

1968 Ede Oude Foto S Foto S Herinneringen

Woningen Tuindorp Oud Ede Zuid Oude Foto S Foto S Nederland

Parkweg Ede Oude Foto S Foto S Nederland

Nieuwe Kerk Ede Oude Foto S Foto S Kerken

Pin On Tweede Wereld Oorlog 1940 1945

Anp Historisch Archief Community Limburg Nederland 6 Juni 1940 Woii Wereldoorlog Tweede Wereldoorlog

Pin Op Special Photos From Our Past

Pin Op Utrecht

Ede Molenstraat Nederland Foto S Herinneringen

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.