Grote Huis Spin

Grote Huis Spin

Diposting pada
Grote Huis Spin

Spinnen en dan met name de grote huisspin kom je niet altijd tegen. Het dier behoort tot het geslacht tegenaria de wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1785 door fourcroy.

Grote Huis Spin Pin Op Fauna Spinachtigen

Wanneer de huisspin de trilling van de bewegende prooi in haar web voelt komt ze aangesneld en bijt ze het slachtoffer.

Grote huis spin. Vaak zie je de grote huisspin op de muur of op de vloer. Het kan dan gebeuren dat je de spin tegenkomt. De spin laat zich graag zien als het warm en donker is.

Ze vervaardigen elke nacht een nieuw trechtervormig web. De spin brengt het overgrote deel van de tijd door op haar web. Wetenschappelijk klopt deze indeling natuurlijk van geen kant maar het kan het je wel gemakkelijker maken een spin op deze site terug te vinden.

Zoals de naam al doet vermoeden leeft de grote huisspin officieel tegenaria atrica en ook wel bekend als de grijze huisspin in én om woonhuizen. Aangezien de grote huisspin de voorkeur geeft aan warmere omgevingen hoeft dan ook niet te verbazen dat de uit de kluiten gewassen huisspinsoort het extra goed doet in steden die doorgaans warmer zijn dan landelijke omgevingen. Wanneer je een van de spinnen uit deze top tien in het echt tegenkomt.

Zodra de herfst nadert en de paartijd voor deze spinnensoort begint gaan ze massaal op zoek naar een partner waardoor wij ze ineens zien. Maar dat is nog niets vergeleken met de meest giftigste spinnen op aarde. De grote huisspin tegenaria parietina is een spinnen soort in de taxonomische indeling van de trechterspinnen agelenidae.

Deze engerds kunnen namelijk heel wat schade aanrichten en zijn dan ook een stuk gevaarlijker vergeleken met de onschuldige spinnetjes die in ieder huis voorkomen. De langbenige spin jaagt ons dan soms de stuipen op het lijf als hij met grote snelheid door het huis rent. Als het dier zeer hongerig is verlaat hij het nest om op jacht te gaan maar over het algemeen zal het prooidieren vangen die zich op het web wagen.

Het kan ook voorkomen dat je de spin ziet in de wasbak. De huisspin is solitair en is hoofdzakelijk s nachts actief. De grote huisspin is familie van de trechterspin.

Het is voor veel mensen al een grote nachtmerrie om een kleine spin in huis te vinden. Hij jaagt ze naar buiten waar hij ze vangt. Huisspinnen maken zogenaamde matwebben matachtige horizontale spinsels zonder kleefstof.

Een prooi die in het web valt krijgt meestal niet de tijd om te ontsnappen. Ook in bossen of in grotten kom je deze soort wel tegen. De grote huisspin gedijde oorspronkelijk vaker in meer zuidelijke oorden maar dankzij het zachte winterweer van dit jaar is de soort erin geslaagd om in grotere aantallen te overleven.

De spin gaat dan op jacht naar voedsel. Mannetjes brengen na de copulatie enkele weken door met het vrouwtje. Huisspinnen tegenaria domestica en hun nog grotere familieleden de grote huisspin eratigena atrica kruipen plots weer rond in onze huizen.

1 kaardertjes 2 krabspinnen 3 wolfspinnen 4 kraamwebspinnen 5 kogelspinnen 6 strekspinnen 7 wielwebspinnen 8 hangmatspinnen 9 dwergspinnen 10 struikzakspinnen 11 buisspinnen 12 bodemzakspinnen. In de late zomer en de herfst gaat het mannetje op zoek naar een vrouwtje. De grootste van onze huisspinsoorten is de grote huisspin.

Ze Zijn Op Komst De Komende Weken Ga Je Veel Grote Spinnen In Huis Zien En Dit Zijn Ze Newsmonkey Spinnen Spin Reptielen

Pin Op Animals

Vroege Vogels Grote Wolfspin Vroege Vogel Insecten Vogels

Pin Op Dieren

Ze Zijn Op Komst De Komende Weken Ga Je Veel Grote Spinnen In Huis Zien En Dit Zijn Ze Newsmonkey Spinnen Spin

Ze Zijn Op Komst De Komende Weken Ga Je Veel Grote Spinnen In Huis Zien En Dit Zijn Ze Newsmonkey Spinnen Spin

Grote Huisspin Grot Foto

Ze Zijn Op Komst De Komende Weken Ga Je Veel Grote Spinnen In Huis Zien En Dit Zijn Ze Newsmonkey Spinnen Spin Reptielen

Pin Op Handige Tips

Spinnen Rondom Huis Bestrijden Duurzame En Milieuvriendelijke Tips Spinnen Bestrijden Spinnen Herfst

Ze Zijn Op Komst De Komende Weken Ga Je Veel Grote Spinnen In Huis Zien En Dit Zijn Ze Newsmonkey Spinnen Spin Reptielen

Ze Zijn Op Komst De Komende Weken Ga Je Veel Grote Spinnen In Huis Zien En Dit Zijn Ze Newsmonkey Spinnen Reptielen Spin

Pin Op Fauna Spinachtigen

Ze Zijn Op Komst De Komende Weken Ga Je Veel Grote Spinnen In Huis Zien En Dit Zijn Ze Newsmonkey Spinnen Zwarte Weduwe

Grote Huisspin

Ze Zijn Op Komst De Komende Weken Ga Je Veel Grote Spinnen In Huis Zien En Dit Zijn Ze Spider

Pin Op Natuur Milieu Duurzaam

Hoe Bestrijd Je De Grote Huisspin Effectief Huis En Tuin Spin

Grijze Huisspin Van Vroegevogels

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *